Андріївський узвіз готують до другого етапу реконструкції

20 Січня 2014 18:32
ukris.udpu.org.ua

ukris.udpu.org.ua

Голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Крушановський провів нараду щодо вирішення проблемних питань вулиці Андріївський узвіз. «Андріївський узвіз, Андріївська церква і, загалом, весь комплекс архітектурних споруд навколо цієї вулиці – це візитна картка всієї столиці, а не тільки нашого району, – наголосив Сергій Крушановський. – Тому зараз ми маємо сформувати чіткий план дій з тим, щоб вирішити, хоча б, ті проблемні питання, які лежать на поверхні, аби не допустити руйнації архітектурного ансамблю і того, що зроблено впродовж першого етапу реконструкції Андріївського узвозу», – сказав голова, звертаючись до учасників наради.

Слід зазначити, що приводом для проведення робочої наради стало звернення голови органу самоорганізації населення «Вуличний комітет «Андріївський узвіз» Віктора Хаматова. «Повноважень ОСНу недостатньо для вирішення нагальних питань Андріївського узвозу, тому без підтримки влади нам не обійтися, – говорить Віктор Хаматов. – До всього ж, мені, не тільки, як голові органу самоорганізації населення, а як людині, яка більше 20-ти років живе цією вулицею, боляче дивитися, як руйнується щойно відреставрований узвіз через бюрократичну неузгодженість в діях чиновників». В листі, якого Віктор Хаматов надіслав голові Подільської РДА, зазначено 9-ть проблемних питань. Серед них: врегулювання руху транспортних засобів, благоустрій оглядових майданчиків та їх нецільове використання, освітлення вулиці, занедбаність та невикористання ряду будинків, власників яких, без втручання владних структур, визначити неможливо, ведення несанкціонованої торгівлі та інші. До них додалися й питання, які озвучили представники «Київводоканалу» та «Київміськсвітло».

Проте, головною проблемою Андріївського узвозу є те, що він знаходиться в процесі реконструкції, що має два етапи і наразі завершився тільки перший, а в процесі реконструкції вуличний комплекс знаходиться на балансі КП «Інженерний центр», тому всі інші комунальні підприємства Подільського району юридично не мають права працювати на його території, хоча практично саме вони надають необхідну допомогу у вирішенні більшої частини господарчих питань узвозу. Допомагають ОСНу і спонсори. До прикладу ТОВ «Андріївській плаза» ще минулого року профінансувало проект по встановленню системи автоматичного регулювання руху, проте завершення цих робіт затягується, а тим часом рух авто на Андріївському узвозі став практично двостороннім, машини паркуються хаотично не лише на дорозі, а й на тротуарах, руйнуючи їх покриття.

Загалом, вислухавши практично всіх запрошених, голова Подільської РДА Сергій Крушановський запропонував згрупувати проблемні питання у три блоки. До першого віднесли все, що стосується ремонтно-будівельних робіт та ЖКГ, відповідальний перший заступник голови Олег Бойченко, до другого – питання благоустрою, відповідальний заступник начальника відділу контролю за благоустроєм Андрій Курилко, а третій – аналіз стану справ з необхідними фінансовим забезпеченням та попередженням можливих аварійних ситуацій, знову ж таки, з фінансовими видатками, але вже на ліквідацію наслідків, вестиме начальник організаційно-аналітичного відділу Олександр Кочетков. «Ліквідація будь-якої аварійної ситуації буде коштувати набагато дорожче, ніж вирішення озвучених вами проблемних питань», – зазначив очільник району. Також Сергій Крушановський наголосив, що вирішити цілий ряд поточних питань та завершити другий етап реконструкції Андріївського узвозу районна влада зможе тільки спільно з підрозділами Київської міської державної адміністрації та за підтримки депутатів Київради.

Джерело: eveningkiev.com