Час виключно правових рішень завершився – Томенко

31 Січня 2014 15:27

tomenko6Сьогодні ми маємо невеликий запас часу, щоб приймати політико-правові або політичні рішення. Інакше будуть задіяні вуличні або, не дай Бог, військові методи розв’язання конфлікту.

Про це народний депутат, Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявив сьогодні під час ефіру на телеканалі «Рада».

На його переконання, політико-правовий механізм виходу з кризи повинен бути постійнодіючим. «Ні Президент, ні опозиція не мають сьогодні права ні на лікарняні, ні на оздоровлення», – вважає депутат.

Щодо конституційного питання, то, на думку політика, його треба ухвалювати одним рішенням – повертатися до Конституції 2004 року, а не чекати цього через спеціальну комісію ще дві сесії.

Також, за його словами, абсолютно очевидно, що Верховна Рада повинна в темі, так званого, амністування ухвалити рішення про декриміналізацію тих людей, які брали участь у протестних акціях. А історія з розблокуванням адміністративних будівель мусить розв’язатися під час переговорного процесу.

«Одним словом, постійнодіючий інститут – загальнонаціональний круглий стіл влади та опозиції, реструктурована, з новою, очевидно, ситуативною більшістю Верховна Рада і створений перехідний технократичний Уряд, а також зміна правил життя в Україні через Конституцію та відповідні політико-правові рішення – це той алгоритм, який дасть можливість вберегти Україну від громадянської війни та розколу», – вважає Микола Томенко.