Дари волхвів принесені до Мінська, звідки будуть доставлені в Київ

19 Січня 2014 09:59
www.novostimira.com.ua

www.novostimira.com.ua

Делегація афонского монастиря Святого Павла доставила з Санкт-Петербурга до Мінська християнську святиню – Дари волхвів. Зі столиці Білорусі реліквія 24 січня буде доставлена до Києва.

Про це повідомляють закордонні ЗМІ

“З аеропорту святиня була доставлена у храм праведного Іова Багатостраждального мінського дому милосердя, де її зустріли митрополит Мінський і Слуцкий Павло і чисельні віряни. Перед ковчегом був здійснений подячний молебень”, – йдеться у повідомленні.

Дари волхвів будуть у мінському домі милосердя до 24 січня. Цього дня святиня відбуде до Києва.

Як повідомляв Укрінформ, Дари волхвів – одна з небагатьох реліквій, яка пов’язана із земним життям Ісуса Христа і збереглася до сьогоднішнього дня, з 25 по 30 січня буде доступною для поклоніння у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі. З 7 по 13 січня святиня знаходилася в Храмі Христа Спасителя у Москві, з 14 по 17 січня – у Новодівичому монастирі Санкт-Петербурга.

Про поклоніння волхвів, які принесли дари (золото, ладан і духм‘яну речовину миро або мірру) Дитятку Божому Христу, йдеться в Євангелії від Матвія. Згідно з переказами, відображеними у письмових візантійських джерелах, Дари волхвів передала Єрусалимській церкві Пресвята Богородиця. В Єрусалимі вони були до IV століття, потім були перенесені до Константинополя. До монастиря св. Павла на Афоні святиня була передана 1470 року.

Джерело: ukrinform.ua