Делегація Європарламенту прибуде до України 28-30 січня

10 Січня 2014 17:00

Незважаючи на те, що ініціатива про створення та направлення такої делегації пролунала ще 12 грудня

www.radiosvoboda.org

www.radiosvoboda.org

під час дебатів резолюції про Східне партнерство, через новорічні свята її візит постійно переносився, і тільки тепер остаточні дати було затверджено.

европарламент, europarlament,

ZN.UA и PHL

Візит делегації Європейського парламенту до України відбудеться 28-30 січня. Такі уточнені дані повідомили у секретаріаті Європейського парламенту у Брюсселі в п’ятницю.

За словами представника ЄП, незважаючи на те, що ініціатива про створення та направлення такої делегації пролунала ще 12 грудня під час дебатів резолюції про Східне партнерство, через новорічні свята її візит постійно переносився, і тільки тепер остаточні дати було затверджено – 28-30 січня.

Разом з тим, не затверджено ще як остаточний склад делегації, так і програму візиту. Станом на п’ятницю, 10 січня, відомо, що до складу делегації увійшли Елмар Брок (європейські народники), Яцек Саріуш-Вольський (європейські народники), Марек Сівець (соціалісти). Всього до делегації увійде 12 політиків.

Очікується, що програма візиту буде “класичною”. Зокрема, депутати Європарламенту хотіли б зустрітися з президентом України Віктором Януковичем, прем’єр-міністром Миколою Азаровим, лідерами політичних фракцій, громадянським суспільством та європейським дипломатичним корпусом.

Джерело: ZN.UA