Два із трьох українських футбольних клубів перемогли в контрольних матчах

22 Січня 2014 08:37
www.volynpost.com

www.volynpost.com

Харківський “Металіст” та одеський “Чорноморець” здобули перемоги з різницею в два м’яча, а луцька “Волинь” зіграла в нічию з чемпіоном Казахстану, повідомляє УНН з посиланням на прес-служби українських клубів.

Матч з “Бейцзин” став для “Металіста” другим на навчально-тренувальному зборі в ОАЕ. Після поразки від казахстанської “Астани” харків’яни виправилися і добилися заслуженої перемоги завдяки трьом голам у другому таймі.

Спершу Себастьян Бланко вивів “Металіст” вперед, потім Володимир Гоменюк збільшив перевагу харків’ян. Незабаром після цього китайцям вдалося відіграти один м’яч – Андрій Богданов порушив правила у своїй штрафній, подарувавши супернику право на пенальті. З точки точно пробив Чжанг Січжі. А через 10 хвилин пенальті бив вже “Металіст”, а китайці залишилися в меншості за грубий фол свого гравця Цзяо Хуей.

“Всі хлопці повністю виконали ту програму, яку ми для них підготували. На жаль, не всі ще приїхали на збір, який для них, по суті, пропав. Сподіваюся, що в Ізраїль всі футболісти з’їдуться. Там їх, власне, і будемо “підтягувати”. Ті ж хлопці, які в Еміратах працювали з самого початку, ще раз повторюся, виконали все, що від них вимагалося, за що я їм дуже вдячний”, – повідомив після матчу наставник харків’ян Маркевич.

Чорноморець – Універсітатя (Румунія). До середини тайму “Чорноморець” завдяки різноманітним способам розвитку наступальних операцій міцно заволодів перевагою. Абсолютно логічним став забитий Аржановим на 27-й хвилині гол. На 41 -й упустив шанс вразити ціль Сантана, якому також асистував Антонов.

На 53-й хвилині Діденко вразив ворота румунської команди, але арбітр зафіксував офсайд. Незабаром досвідчений форвард “Чорноморця” виправився і забив рідкісний за красою гол: прийняв передачу Рієри на груди і пробив через себе в падінні в дальній кут – 2:0.

У турецькому місті Белек завершилася товариська зустріч луцької “Волині” та клубу з Казахстану “Актобе”. Суперники не виявили переможця, зігравши внічию з рахунком 1:1. Ця гра стала першою для колективу Віталія Кварцяного в ході навчально-тренувального збору. М’яч за українців забив Козьбан на 72 хвилині, а через три хвилини Жалмукан зрівняв рахунок.

“Я задоволений відношення більшості своїх гравців до сьогоднішнього поєдинку. В основному всі старалися. Добре зіграли Козьбан, Шабанов, непогано Сімінін та Гошкодеря, не зіпсував картини загальної Чорномаз”, – відмітив Кварцяний.

Джерело: unn.com.ua