Голосієво готується відзначити День Соборності і Свободи України

20 Січня 2014 14:51
news.chortkiv.net.ua

news.chortkiv.net.ua

22 січня 2014 року в Україні відзначатиметься 95-та річниця ухвалення Універсалу Директорії про Злуку Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в єдину державу. Ця подія увійшла в історію як День Соборності України, що уособлює віковічні прагнення нашого народу до об’єднаності, цілісності та неподільності.

З цієї нагоди у закладах культури району відбудеться низка заходів. Так, у бібліотеках району організовані тематичні книжкові виставки та полиці «Єдність нації», «Величний день злуки», «І обнялися береги одного вічного народу», «Історичний урок єднання», «Акт злуки: уроки минулого і завдання сьогодення» тощо.

У Дитячо-юнацькому клубі «Олімпія» Централізованої системи «Щасливе дитинство» відбудеться урок державності «Хай буде вільна Україна, На всі віки, на все життя!», у Будинку культури «Конча-Заспа» – інформаційна година «День Соборності України», у Київській театральній школі-студії відбудеться бесіда «Брат брату руку подає».

Київська дитяча музична школа №38 запланувала проведення виховних годин «Соборність України», а Київська вечірня музична школа №1 ім.К.Г.Стеценка – тематичних бесід «Соборність – це єднання заради справедливості на благо та щастя народу».

22 січня 2014 року в Національному Університеті біоресурсів і природокористування України відбудеться «круглий стіл» «Соборність України: історія та сучасність».

Нагадаємо, що згідно з Указом Президента України Віктора Януковича від 30 грудня 2011 року № 1209 встановлено День Соборності та Свободи України, який відзначається щороку 22 січня – у день проголошення Акта злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

Ідея єдності і соборності земель, нарівні з ідеєю незалежності й державного суверенітету є запорукою подальшого успішного розвитку країни.

Джерело: www.eveningkiev.com