Головною подією української освіти у 2013 році став Євромайдан

9 Січня 2014 17:19
www.gazeta.lviv.ua

www.gazeta.lviv.ua

Рейтинг було оприлюднено під час круглого столу «Українська освіта 2013. Підсумки і прогнози» сьогодні в Києві.

Зокрема, директор неурядової організації «Центр тестових технологій і моніторингу якості освіти» Ігор Лікарчук повідомив, що на першому місці, серед подій, які експерти в системі освіти вважають найголовнішими в плані позитиву, – це вияв активної громадянської позиції українського студентства в створенні Майдану, як платформи боротьби суспільства за демократію, справедливість та чесну владу. 70% опитаних поставили цю подію на перше місце, повідомляє УНІАН.

Серед інших подій, зокрема: початок роботи з підготовки нової редакції Закону України «Про освіту», збереження системи ЗНО при вступі до вищих навчальних закладів, початок роботи перших в СНД безкоштовних онлайн-курсів на базі КНУ імені Т.Шевченка, початок обов’язкового вивчення другої іноземної мови в 5-х класах загальноосвітніх шкіл, а також традиційно вдалий виступ українських школярів і студентів на всесвітніх предметних олімпіадах.

Що цікаво, до більшості позитивних зрушень в освіті, профільне міністерство жодного стосунку не має – це або місцеві ініціативи або дії проти політики у царині освіти.

Опитування проводилося з 15 до 30 грудня серед керівників закладів освіти різних типів, представників громадських організацій, науковців.

«Ми звернулися до 1600 експертів, але отримали 247 відповідей, що свідчить про рівень відкритості наших освітян і готовності їх висловлювати власну думку», – зазначив директор неурядової організації Ігор Лікарчук.

Джерело: Рідний Київ