Київський зоопарк хоче повернутися до Європейської асоціації звіринців

23 Січня 2014 15:04
uk.wikipedia.org

uk.wikipedia.org

Київський зоопарк має намір повернутися до Європейської асоціації зоопарків і акваріумів після того, як в 2007 році зі скандалом був виключений з асоціації.

Про це заявила в.о. гендиректора КП “Київський зоопарк” Ірина Хоменко, повідомляють українські ЗМІ.

“Ми зараз на початковій стадії переговорів – нам висунули безліч вимог, які ми маємо виконати. Представники ЄАЗА приїжджатимуть із перевірками”, – сказала вона.

За словами Хоменко, в зоопарку вже розроблена програма розвитку : “Ми включили усі об’єкти по максимуму — це реконструкція приматника, пташника, “Острова звірів” для хижих звірів. Що профінансують — те і робитимемо”. Крім того, вона нарекла, що закупити нових тварин минулого року не вдалося через нестачу фінансування.

Між тим власник ялтинського зоопарку “Казка” Олег Зубков попередив, що для вступу в ЄАЗА треба виконати ряд важких умов.

“Перевірятимуть ветеринарне обслуговування, дотримання санітарних правил і норм, площі для тварин, особливо для таких цінних, як шимпанзе, ведмеді, слони, бегемоти, а також стан вольєрів. Враховуючи, що Київський зоопарк раніше був виключений, до перевірки відноситимуться особливо ретельно”, – підкреслив він.

На думку директора товариства захисту тварин SOS Тамари Тарнавської, умови утримання в Київському зоопарку стають дедалі гіршими. “Там сидить 35-річна горила Тоні, і я просто ридала, коли побачила, в яких умовах він перебуває. Ви б бачили, на якому клаптику землі топчеться слон! А взимку його заганяють в так звану склянку, в якій йому навіть розвернутися важко! І подивіться, як містяться мавпи – таких вольєр в цивілізованих країнах немає вже 30-40 років. Тому в ЄАЗА Київський зоопарк не повернеться”, – вважає вона.

Нагадаємо, що Київський зоопарк виключили з ЄАЗА в 2007 році через те, що установу звинуватили в неналежних умовах утримання тварин і жорстокому поводженні з ними.

Європейську асоціацію зоопарків і акваріумів було створено в 1992 році, до неї входить 345 учасників із 41 країни.

Джерело: eveningkiev.com