Киянам покажуть нову виставу Романа Віктюка

29 Січня 2014 17:18
alltopprim.ru

alltopprim.ru

Маестро театрального епатажу Роман Віктюк представить в Україні нову виставу «Маскарад Маркіза де Сада», поставлену за однойменною п’єсою відомого російського літератора і журналіста Андрія Максимова. Прем’єрні покази «Маскараду …» з великим успіхом і аншлагами пройшли в багатьох містах Росії та інших країн, в Україні, зокрема, на сцені столичного Жовтневого палацу, цю гучну постановку побачать вперше 27 лютого. Крім того, 28 лютого в Києві, на тій же сцені, відбудеться єдине подання легендарного спектаклю «Саломея», приурочене до його 15-річчя, пише “Наш Київ”.

У виставі «Маскарад Маркіза де Сада» режисер Роман Віктюк та автор п’єси Андрій Максимов зачіпають вічно актуальні теми взаємин творця і влади, яскравого таланту і сіої посередності. Це вистава-загадка і викриття одночасно, в якому з нової точки зору подана історія життя скандального філософа, письменника, революціонера, порушника всіх моральних та громадських засад – «великого і жахливого» Маркіза де Сада. Культовий спектакль «Саломея» Роман Віктюк поставив за однойменною п’єсою Оскара Уайльда – ще одного творця, гнаного владою. Роль Соломії з 1998 року незмінно виконує заслужений артист Росії Дмитро Бозін. Постановка «Саломеї», свого часу слідом за «Служницею» перевернула уявлення про традиційний театр, у прочитанні Віктюка стала притчею про шляхи художника у світі. Любов і смерть – одні з головних тем. «Тільки одне вірно: таємниця любові більше, ніж таємниця смерті, бо серце захоче жити і померти заради кохання, але не захоче жити без любові», – кажуть герої вистави.

Гастролі Театру Романа Віктюка пройдуть в семи містах України – Харкові, Дніпропетровську, Одесі, Сімферополі, Севастополі, Львові та Києві – з 17 по 28 лютого 2014 року.

Джерело: eveningkiev.com