Медики національного Штабу спротиву говорять про чотирьох загиблих на Грушевського

22 Січня 2014 17:52
tsn.ua

tsn.ua

Працівники медичної служби Штабу національного спротиву заявляють про загибель чотирьох мітингувальників від вогнепальних поранень під час сутички з «Беркутом».

Про це повідомило “Радіо Свобода”, посилаючись на координатора медичної служби Штабу національного спротиву Олега Мусія.

За його медика, постраждалих внаслідок сутичок з «Беркутом» продовжують доставляти до Будинку профспілок на майдані Незалежності в Києві. Наразі за медичною допомогою звернулися близько 300 людей.

«З 24-ї години до 3-ї години дня це близько 300 постраждалих від пошкоджень чи травм того чи іншого ступеня складності. В першу чергу це травми обличчя, травми рук і ніг від розриву гранат і від гумових куль. Інші травми – це закриті черепно-мозкові травми від ударів кийками по голові і по різних частинах тіла, забої внутрішніх органів», – розповів Олег Мусій.

Координатор також повідомив, що «Беркут» методично обстрілював гумовими кулями медичних працівників.

«Червоний хрест на спині медичного працівника, він надавав медичну допомогу постраждалому, виявився мішенню. «Беркутівець» вистрілив йому тричі в спину гумовими кулями», – каже Мусій.

Тим часом у міліції підтверджують загибель двох людей внаслідок подій у центрі Києва.

При цьому, як заявив “Радіо Свобода” речник київської міської міліції Олександр Радкевич, про те, що призвело до смерті чоловіків, можна буде говорити після проведення судово-медичної експертизи.

Водночас Радкевич наголосив, що під час виконання завдань з охорони громадського порядку працівники міліції не мають вогнепальної зброї і на даний час її не застосовували.