Микола Томенко пропонує «європейські» норми «поліцейських» законів випробовувати на тих, хто за них голосував

21 Січня 2014 16:11

golos

Народний депутат Микола Томенко прокоментував пояснення прихильників, так званих, «поліцейських» законів, що були прийняті 16 січня ВР.

За його словами, для того, щоб ці норми діяли у нас так, як у європейському законодавстві, необхідно, щоб в Україні була європейська система судочинства, а демократія, права і свободи людини і громадянина захищались, як у Європі.

«У нашій бідній, корумпованій країні можна лише уявити, як такий інструмент повноважень, що скоро отримають правоохоронці та інститути влади, може бути використаний фактично проти кожного другого українця», – зазначив Микола Томенко.

Як відомо, суспільство вимагає невідкладно скасувати ці «поліцейські» закони. Але, незважаючи на це, вони вже опубліковані, і тому їх може скасувати лише Верховна Рада.

«Ми – як опозиція, готові в будь-який час зібратися на позачергову сесію і думаю, що 226 голосів для цього в парламенті буде. Але на жаль, ці закони вже з 22 січня (до речі, згідно з Указом Президента, з Дня соборності та свободи в Україні) вступають в дію», – зазначив народний депутат.

«Якщо ті, хто голосував за ці закони, та їхні автори свято вірять, що зробили правильну справу, то пропоную апробувати дію цих законопроектів на депутатах Партії регіонів, комуністах, позафракційних, а також на їхніх родинах і друзях. Подивимось, як працюють, так звані, «європейські» норми «поліцейських» законів в українських умовах», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: Рідний Київ