“Постав свій підпис за звільнення Юлі Тимошенко…”

4 Січня 2014 12:45
batkivshina.org

batkivshina.org

“Ініціатива збору підписів під петицією щодо звільнення Юлії Тимошенко – повинна бути реалізована”,  вважає народний депутат Микола Томенко.

За його словами, ця ініціатива має щонайменше дві важливі цілі.
«По-перше, суспільно-політичну, яка вказує на те, що в Україні відбувається вибіркове правосуддя. Справа Ю.Тимошенко була найбільш показовою в цій системі вибіркового політичного правосуддя часів Януковича по відношенню до своїх опонентів.
По-друге, моральну ціль, адже надзвичайно важливо, щоб суспільство показало свою небайдужість до ситуації з Юлією Тимошенко. Тому важливо використати всі законні важелі впливу, щоб, як мінімум, дати можливість забезпечити їй лікування за кордоном, а як максимум – дати можливість повернути її до реального політичного життя», – зазначив Микола Томенко.

У зв’язку з цим він закликав громадян активніше брати участь у голосуванні за підтримку петиції, що триватиме до 19 січня.

Нагадаємо, петиція з вимогою до Адміністрації Президента США Барака Обами сприяти негайному звільненню лідера опозиції Юлії Тимошенко з’явилася на сайті Білого Дому 19 грудня 2013 року.

У петиції наголошується, що Тимошенко є політичним в’язнем режиму президента Віктора Януковича вже 2,5 року, а її арешт був визнано Європейським судом з прав людини незаконним.

Для того, щоб петиція була розглянута адміністрацією Білого дому, необхідно зібрати 100 тисяч підписів до 19 січня 2014 року.

Як підтримати петицію дивіться тут: http://batkivshchyna.com.ua/news/open/170

 

Джерело: Рідний Київ