Квартири з видом на барикади на Грушевського – цінуються дорожче.

23 Січня 2014 13:13
24tv.ua

24tv.ua

Тепер зняти квартиру в центрі Києва з видом на барикади коштує в середньому 600 гривень на добу. Варто зазначити, що на початку осені 2013 р. ці ж квартири пропонувалися за 400-500 гривень, пише “Сегодня”.

Однак і за такими цінами орендного житла тут вже не знайти – всі квартири оплачені до кінця січня, а деякі “однокімнатні квартири вже заброньовані на наступний місяць. Між тим, порожніми залишаються тільки елітні багатокімнатні квартири, власники яких побоюються специфічних орендарів. Як правило, більшість квартир тут орендують політичні активісти з усіх регіонів України,а також журналісти. VIP-апартаменти тут можна орендувати за 1,2 тис. гривень на добу.

За межами центру сучасного політичного життя України попит на подобове житло далеко не так високий. Як пише “Сьогодні”: “Двокімнатну квартиру з вікнами у двір неподалік від Національного художнього музею з боку вул.інститутській пропонують зняти за 500 гривень в добу. Але, за інформацією власника, житло вже місяць ніхто не знімав і поки не планує”.

Варто додати, що сегмент подобової оренди житла економ-класу в центрі Києва почав переживати зростання ще в грудні, коли почалися масові акції протесту. Тоді було зафіксовано збільшення вартості оренди квартир на 15%, так як на Євромайдан приїхало багато людей з інших міст України.

Як зазначають столичні агентства нерухомості, нинішня мінімальна вартість оренди однокімнатної квартири недалеко від центру Києва становить 400 гривень на добу.