На Майдані опозиція оголосила про продовження протистояння і розширення барикад.

24 Січня 2014 07:40
Фото Олександра Аронця

Фото Олександра Аронця

На Майдані Незалежності учасники Євромайдану та лідери опозиції ухвалили рішення про продовження протистояння і розширення території Майдану.

Про це повідомляє “Українська правда”.

“Ми йдемо на подальшу боротьбу, але за умови, що є дисципліна, виконання наказів і єдине військо“, – поставив умову Тягнибок, з якою Майдан погодився.

У свою чергу лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк проголосив Грушевського територією Майдану.

“Звертаюсь до Андрія Парубія розширити територію Майдану по вулиці Інститутській до Ольжича (мається на увазі вул.Ольгинська поблизу ст.м.Хрещатик)”, – наголосив Яценюк.

“Ніхто не робить ніяких кроків крім тих, які погоджені.  Ми проводимо далі переговори, щоб добитися реального результату, а не того, щоб нам пообіцяли і не виконали”, – заявив Яценюк.

Вночі на 24 січня біля верхнього виходу з м. Хрещатик на вулиці Інститутській збудували нову барикаду.

Під час будівництва активісти використовували все, що було можливо використати – дорожні знаки, смітники, частини металевих парканів, бетонні опори, мішки зі снігом. Останні поливають водою.
Разом з тим для гарантування безпеки активістів загони самооборони Майдану зі щитами перегородили Інститутську в кількох десятках метрів від вул.Банкової.

Віталій Кличко серед ночі прийшов на барикади на вул. Грушевського, за його словами – щоб поспілкуватися з учасниками і з одного боку барикад, і з іншого.
Також він заявив, що спілкувався з “Беркутом” і той погодився не застосовувати силу до ранку.

Коли Кличко повертався від “Беркуту”, мітингарі на вул.Грушевського почали активно кидати коктейлі Молотова у білборди. Кличко попросив всіх заспокоїтися, не робити цього і дочекатися ранку і продовження переговорів.

Разом з тим на вул.Грушевського ніяких активніх дій не відбувається, барикади стали більшими.