На Водохреще на станції метро “Гідропарк” запрацює додатковий вестибюль

17 Січня 2014 12:43
tov-tob.livejournal.com

tov-tob.livejournal.com

У неділю, 19 січня, станція метро “Гідропарк” працюватиме в особливому режимі. Це пов’язано з тим, що в Україні цього дня відзначатимуть релігійне свято Водохреще, яке супроводжується масовими купаннями людей у водоймах. Про це УННповідомили у прес-службі Київського метрополітену.

19 січня на станції “Гідропарк” Святошинсько-Броварської лінії в період з 10:00 до 17:30 працюватимуть одразу два вестибюлі.

Працівники метрополітену відкриють додатковий східний вихід зі станції. Це робиться для забезпечення перевезень пасажирів під час святкування християнського свята Водохреще.

Відомо, що цього дня чимало киян занурюються у воду, аби очиститися святою водою (а такою вона вважається саме на Водохреще) і зміцнити свій дух та тіло. Для цього вони приїздять до Гідропарку, де зазвичай на це свято встановлюють лежаки і роблять ополонки.

Довідка УНН: Водохреща, Йордана, Хрещення Господнє — велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке православні та греко-католицькі християни відзначають 19 січня. Водохреща збігається зі святом Богоявлення, однак ці свята слід розрізняти.
В цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі освячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин. Залишається загадкою той факт, що вода з Водохреща не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року.

Джерело: unn.com.ua