Опозиції немає чого робити в уряді при нинішній владі – Томенко

30 Січня 2014 09:50
www.facenews.ua

www.facenews.ua

Опозиція не повинна брати участь у формуванні уряду, але повинна вимагати незалежних Міністра внутрішніх справ та Генерального прокурора.

Про це заявив народний депутат Микола Томенко, коментуючи дискусію про формування нового уряду.

«Формування нового уряду не є аж таким принциповим, що його треба розпочинати вже сьогодні. Більше того, спочатку треба домовитись про завдання і місію цього уряду. Я не вірю в те, що при нинішній владі, яку очолює Президент В. Янукович, новий уряд здатний буде забезпечити підписання Угоди про співпрацю з Європейським Союзом. Це – вже завдання нового президента», – вважає Микола Томенко.

Отож, на його переконання, опозиції немає чого робити в цьому уряді.

«Це повинен бути перехідний, технократичний уряд, до складу якого повинні входити фахівці, що не допустять остаточного розвалу економіки та підготують проведення дострокових президентських виборів», – зазначив народний депутат.

На його думку, у складі цього уряду точно не повинно бути кандидатів у президенти і політиків, що опікуватимуться інтересами своїх партій чи бізнесу.

«Отже, за що сьогодні треба боротися опозиції – це за те, щоб на посадах Міністра внутрішніх справ та Генерального прокурора України були якщо не опозиціонери, то бодай авторитетні люди, які, умовно кажучи, не прийшли з донецької прокуратури чи макеєвського або єнакієвського відділення міліції. Це повинні бути відомі люди, скоріше за все, з поза середовища правоохоронних органів, які би захищали законність і правопорядок, а також дали би можливість Україні пройти гідно президентську виборчу кампанію», – вважає Микола Томенко.

Також очевидно, що створення спеціальної комісії і затягування зміни Конституції не є оптимальним варіантом, вважає він. «Ми маємо можливість сьогодні одним голосуванням у 300 голосів повернути Україну до парламентсько-президентської республіки 2004 року, а вже потім через спеціальну комісію вносити зміни до цієї Конституції, що приведуть її у відповідність до європейських стандартів», – вважає політик.

«Але на даний момент у вирішенні усіх нагальних проблем питання часу є вкрай важливим. Ми не можемо дозволити собі у парламенті місяцями дебатувати про те, що вимагають люди. Ми повинні розв’язувати проблеми в режимі щоденної роботи і відповідних рішень», – переконаний Микола Томенко.

Джерело: Рідний Київ