Під час сутичок на Грушевського постраждало майже три десятки медиків-волонтерів

31 Січня 2014 10:19
www.theinsider.com.ua

www.theinsider.com.ua

Під час протистоянь на Грушевського травмовані семеро медиків-волонтерів Євромайдану та двадцять лікарів легко поранені.

Про це повідомляє ТСН.

Медикам, які допомагають лікувати травмованих Євромайдану, урвався терпець. Вони мовчали два місяці протистояння, і навіть тоді , коли їхній медпункт розгромив і потрощив “Беркут”.  Водночас, коли їхнього колегу з Керчі, який вночі 22 січня лікував поранених, заарештували на два місяці і утримання в Лук’янівському СІЗО, не витримали навіть студенти. Здобуваючи фах лікаря, вони тепер бояться за своє майбутнє.

Вони наголошують, що їхній колега лікар Олексій Тутов, який нині перебуває у СІЗО, стосунку до протистояння немає, він просто виконував клятву Гіпократа. Тому медики-волонтери із протестом прийшли до МВС, аби остаточно переконати не стріляти у лікарів. Вони скинули свої символічно пофарбовані кров’ю халати до пам’ятника, що розміщений поруч і нагадали силовикам, що у бойових діях вони рятують і їх.

На захист медиків виступила в.о. міністра МОЗ Раїса Богатирьова і попросила гарантувати лікарям право допомагати людям. Мовляв, жоден із медиків не порушив право хворого на допомогу.

Нагадаємо, щодня на Євромайдані працюює майже 150 лікарів. Щодня навіть у мирні часи медики Євромайдану надають допомогу майже тисячі людей. У часи, коли мітингувальники не довіряють звичайним офіційним лікарням, медики Євромайдану змушені були обладнати справжні операційні та хірургічні кабінети.