Понад 7 тис. українців потрапили протягом тижня до лікарень через грип

23 Січня 2014 18:19
ilive.com.ua

ilive.com.ua

Протягом третього тижня поточного року через грип та ГРВІ в Україні госпіталізували понад 7 тис. осіб. Про це йдеться в інформації Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу “Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України”, повідомляє УНН.

“За звітний тиждень було госпіталізовано 7 126 осіб, серед них – 5 481 (76,9%) становили діти до 17 років. У порівнянні з минулим тижнем збільшився темп приросту захворюваності на грип та ГРВІ серед дорослих на 54,3% і на 44,6% серед дітей”, – наголосили у МОЗ”, – йдеться в тексті.

Загалом протягом 13–19 січня поточного року на грип та ГРВІ захворіли 153 тис. 320 українців.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, найкращим методом захисту від грипу визнано вакцинацію. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

Як повідомлялось раніше, в цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Джерело: unn.com.ua