Рівень захворюваності на грип серед киян майже вдвічі вищий, ніж середньоукраїнський

15 Січня 2014 15:05
kpravda.com

kpravda.com

Рівень захворюваності грип та ГРВІ серед жителів Київщини майже вдвічі вищий, ніж середній по Україні. Про це йдеться у інформаційному бюлетені Центру грипу та ГРВІ Центральної СЕС МОЗ, повідомляє УНН.

Наразі найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано саме у Київській області, він складає 50 випадків на 10 тис. населення. В цей же час, середній зведений показник захворюваності по Україні складає 24,8.

Разом з цим, у Київській області однин із найнижчих показників вакцинації населення проти грипу.

Нагадаємо, за словами експертів, найбільша кількість летальних випадків від грипу та ГРВІ реєструється саме у Києві. Щеплення в свою чергу не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому півмільйона смертей.

Як повідомлялось раніше, в цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Джерело: unn.com.ua