Робота опозиції у парламенті практично не спланована – Томенко

8 Січня 2014 17:06
dt.ua

dt.ua

“Однією з слабких ліній опозиції є те, що крім діяльності Євромайдану і, так званих, «партизанських» дій у Києві та регіонах через автопробіги тощо, як в попередній період, так і на сьогодні практично не спланована робота опозиції в парламенті”, вважає народний депутат Микола Томенко.642-902 exam

На його думку, щоб максимально використати парламентський тиждень для пошуку шляхів виходу з політичної кризи в Україні, необхідно підготувати узгоджений план дій на цей пленарний тиждень.

За словами політика, на найближчій сесії варто було б розглянути звіт Генерального прокурора та Міністра внутрішніх справ щодо виконання Закону про амністію учасників Євромайдану та, відповідно, інформування про стан розслідування усіх справ, що стосуються побиття учасників Євромайданів та особливо резонансних із них, зокрема, щодо побиття журналістки Тетяни Чорновол.

«Опозиція також повинна шукати лінію співпраці для того, щоб нинішній «поліцейський бюджет» Уряду Азарова для захисту влади Януковича від народу не був ухвалений, а був радикально змінений у частині скорочення видатків на міліцію, СБУ, зовнішню розвідку, державну охорону посадових осіб тощо в бік соціальних видатків та видатків на розвиток охорони здоров’я, освіти, науки», – вважає Микола Томенко.

На його думку, ідеально було би, щоб новий проект державного бюджету ухвалював вже новий Уряд.

«Найскладніше питання, що потребує відповідальної підготовки, – це питання про відставку Уряду Азарова. Ті помилки, які були допущені при розгляді його на попередній сесії парламенту, коли багато представників радикально налаштованих опозиціонерів вважали, що Партія регіонів, комуністи та позафракційні добровільно «здадуть» свій Уряд, не повинні повторитися. Мова йде про системну роботу, щоб знайти баланс між переговорним процесом та тиском вулиці для того, щоб домогтися відставки Уряду Азарова», – вважає Микола Томенко.CompTIA 220-801 dumps

Джерело: Рідний Київ