“Скасувавши творчий вечір, влада хоче обмежити мої права у боротьбі за Шевченківську премію” – письменник

24 Січня 2014 12:49
www.borinfo.com.ua

www.borinfo.com.ua

Влада відмінила творчий вечір письменника Романа Коваля, який мав відбутися 23 січня у столичному Будинку вчителя. Про це Роман Коваль розповів кореспонденту Gazeta.ua під час телефонної розмови.

“За кілька хвилин до початку презентації мого нового роману “Шевченкіана Михайла Гаврилка” мені подзвонила заступниця директора будинку вчених Олена Корабельникова і сказала, що вечір відміняється, бо у них вийшла якась накладка. І це при тому, що творчий вечір було введено в офіційний план роботи Будинку ще торік”, – сказав він. “Цю відмову я розцінюю як крок влади з метою обмежити мої права у боротьбі за Національну премію імені Тараса Шевченка”, – додав Роман Коваль.

На творчому вечора Роман Коваль мав презентувати свою нову книжку “Шевченкіана Михайла Гаврилка”, яку видав до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

“Я планував розповісти про першу в історії української культури шевченкіану, яку на початку 20 століття створив скульптор Михайло Гаврилко. Ця книга є продовженням мого попереднього роману “Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею”. Цього року Асоціація українських письменників висунула на Шевченківську премію. Також на вечора і хотів презентувати ще одну своє книгу – “Крізь павутиння змосковщення”, нове перевидання “Історії України-Русі” Миколи Аркаса та дослідження Віктора Моренця “Земля, полита кров’ю”, – розповів Роман Коваль.

“Ведучим вечора мав бути письменник Василь Шкляр. Виступати зголосилися історики Володимир Білінський та Віктор Моренець, доктор філософії Володимир Шовкошитний, драматург Василь Портяк, поети Тарас Федюк і Ольга Страшенко. У цей вечір також хотів проанонсувати вихід диску визвольних пісень “Ми сміло в бій підем”. Пісні із нового альбому теж планувати послухати під час творчого вечора”, – додав він.

Світлана КОРЖЕНКО

Джерело: Газета.ua