Соціологи визначили найулюбленішу пісню українців

14 Січня 2014 20:15
ternotsvit.at.ua

ternotsvit.at.ua

Пісня Володимира Івасюка «Червона рута» у виконанні Софії Ротару майже втричі популярніша за будь-яку іншу. Рейтинг найулюбленіших пісень очолюють винятково україномовні пісні, однак загалом з’ясувалося, що з 800 пісень, які українці назвали серед улюблених, більше половини є російськомовними.

Згідно з результатами дослідження, оприлюдненого соціологічною группою «Рейтинг» найулюбленішою піснею українців є «Червона рута». Її назвали соціологам 14,3% опитаних українців.

Також до числа лідерів серед улюблених увійшли такі пісні: «Чорнобривці» (5%), «Одна калина» (4,3%), «Несе Галя воду» (4,1%), «Ой, смереко» (3,9%), «Миллион алых роз», «Хуторянка», «Рідна мати моя» та «Катюша» (по 3,6%), «Айсберг», «День Победы» (по 3,3%), «О Боже, какой мужчина» (3,2%), «Черемшина» та «Ой, на горі два дубки» (по 3%).

Найбільш популярними виконавцями стали головні прими ще радянської естради Софія Ротару та Алла Пугачова. До чільної п’ятірки популярних виковців  за версією соціологів увійшла також группа «Океан Ельзи» і російські виконавці Стас Михайлов та Григорій Лепс.

Перелік всенародно улюблених пісень суттєво різниться залежно від регіону. Скажімо, у центральній Україні більше люблять «Рідна мати моя», на півночі – «Ой, у вишневому садку», а на сході – «Катюшу». У південних областях і Криму найбільш улюбленою піснею є  «Айсберг» Алли Пугачової.

Джерело: ZAXID.NET