Святошинський суд примушує “Київстар” до “здачі” абонентів

29 Січня 2014 10:21
alnews.com.ua

alnews.com.ua

Святошинський райсуд Києва надав слідчому Святошинського райуправління міліції право тимчасового доступу до документації мобільного оператора “Київстар” для проведення розслідування блокування Києво-Святошинського суду та Святошинського райуправління міліції Києва 10 січня.

Про це сказано в ухвалі суду.

Слідчий Святошинського райсуду одержав тимчасовий доступ до документації “Київстару”, що існує в друкованому й електронному вигляді з вказівкою даних про тривалість з’єднання, тип з’єднання (без розкриття змісту), IMEI і IMSI з прив’язкою до місцевості із зазначенням адреси установки базової станції (ретрансляційної антени) і азимуту, а також інформацію про з’єднання нульової тривалості розмов, що стосується абонентів, які перебували в зоні блокування протестувальниками будівель Києво-Святошинського суду та Святошинського РУВС за період часу з 18:00 10 січня по 4:00 11 січня.

Термін дії постанови слідчого судді – 30 днів.

У випадку невиконання постанови про тимчасовий доступ до речей і документів суд вправі винести постанову про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання й вилучення зазначених речей і документів.

З огляду на загрозу розголошення відомостей про хід розслідування кримінального провадження, суд вважає можливим розглянути клопотання без фіксації технічними засобами, а також під час відсутності прокурора і представника компанії “Київстар”.

Як відомо, 11 січня міліція відкрила кілька кримінальних проваджень за фактами хуліганства і втручання у діяльність Києво-Святошинського суду Київської області.

11 людей було госпіталізовано в результаті сутичок біля Києво-Святошинського суду і Святошинського РУВС у Києві 11 січня.

Прокуратура Києва почала розслідувати застосування сили спеціальним підрозділом “Беркут” і побиття колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка під час сутичок біля Києво-Святошинського суду та Святошинського РУВС у Києві.

 

Джерело: Газета.ua