Табачник: Конкурс імені Шевченка виявить майбутнього нобелівського лауреата з літератури

17 Січня 2014 12:20
stud-times.com.ua

stud-times.com.ua

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник зустрівся з переможцями фінального етапу ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, яким призначено стипендії Президента України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

Табачник нагадав, що у 2010 році Указом Президента України Віктора Януковича започатковано Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який став одним із найпрестижніших, наймасовіших інтелектуальних змагань в Україні та за її межами.

На думку міністра, цей конкурс формує майбутню плеяду літературних митців – молодих талановитих письменників, журналістів.

«Я оптиміст і абсолютно вірю, що серед переможців Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка обов’язково є майбутній перший нобелівський лауреат у галузі літератури з України», – наголосив Дмитро Табачник.

За його словами, талановита молодь, яка досягає високих успіхів в інтелектуальних змаганнях міжнародного і всеукраїнського рівнів, отримує підтримку з боку держави. Так, щороку майже 300 обдарованих учнів і студентів отримують стипендії Президента та Кабінету Міністрів.

Серед цих стипендіатів, відповідно до Указу Президента України, є 39 переможців Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Джерело: ukrinform.ua