У Деснянському районі відбулося літературно-музичне свято “Нас єднає Шевченкове слово”

20 Січня 2014 14:48
zodub.uz.ua

zodub.uz.ua

“Нас єднає Шевченкове слово” – саме під такою назвою у рамках відзначення 200-річчя з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка сьогодні відбулося літературно-музичне свято у бібліотеці № 115 для дітей Централізованої бібліотечної системи Деснянського району (вул. Бальзака, 28).

В ході свята лунали українські пісні у виконанні вихованців Київської дитячої школи мистецтв № 3, учні школи № 259 декламували кращі твори Тараса Шевченка. Також присутні переглянули уривки з кінофільмів “Реве та стогне Дніпр широкий” та “Діти в Каневі”.

Літературно-музичне свято відвідав голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

Вітаючи юних шанувальників творчості великого українського поета, голова Деснянської райдержадміністрації зазначив, що Президент України з метою гідного відзначення 200-річчя від дня народження великого українського поета оголосив 2014-й рік Роком Тараса Шевченка.

– Про знаковість цієї події не лише для нашої держави, а й для усього світу, говорить той факт, що за ініціативи Президента України на генеральній конференції 37-ї сесії ЮНЕСКО 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка було включено до Календаря пам’ятних дат, до відзначення яких ЮНЕСКО приєднуватиметься протягом 2014–2015 років, – сказав Станіслав Прокопенко.

Станіслав Миколайович також закликав присутніх і надалі вивчати та популяризувати творчу спадщину Тараса Шевченка, зокрема, проведенням саме літературно-мистецьких вечорів, наукових конференцій та літературних читань, присвячених творчості Великого Кобзаря.

Так протягом 2014 року у закладах освіти та культури Деснянського району планується проведення комплексу заходів, серед яких:

– творчий звіт майстрів мистецтв та аматорів народного мистецтва району (березень);

– презентація виставки повного зібрання репродукцій картин Т.Г.Шевченка за участю праправнучки Тараса Шевченка Людмили Красицької у приміщенні Деснянської райдержадміністрації (березень);

– відкриття скверу на честь 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка;

– літературно-мистецька композиція “Шляхами Шевченка” у приміщенні гімназії “Троєщина” (лютий);

– літературно-музична композиція “Іду з дитинства до Тараса” у приміщенні гімназії № 283 (лютий);

– свято “Дзвени, моя бандуро” (березень);

– конкурс інсценізацій за творами Тараса Шевченка “Мандрівка сторінками Кобзаря” (березень);

– літературно-мистецькі свята “Нескорений Шевченко”, “З любов’ю до Кобзаря – Українська земля пам’ятає Шевченка” у бібліотеках району (березень);

– виставки робіт учнів відділення образотворчого мистецтва Школи мистецтв на тему “Ілюстрації до творів Т.Шевченка” (березень);

– участь учнів загальноосвітніх навчальних закладів району у Міжнародному фестивалі хорового співу у Каневі (травень) та багато ін.

Джерело: www.eveningkiev.com