У Дрездені визначиться українська учасниця Олімпіади в шорт-треку

16 Січня 2014 11:40
sportcom.ru

sportcom.ru

Дев’ять українських спортсменів виступатимуть на чемпіонаті Європи з шорт-треку, який завтра стартує в німецькому Дрездені, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу НОКу.

Українці заявлені на чоловічу та жіночу естафети, а також візьмуть участь в індивідуальних змаганнях.

Чемпіонат Європи стане останнім офіційним стартом передОлімпійськими іграми. Саме за його результати тренерський склад визначить, хто із дівчат – Софія Власова або Олена Корінчук буде представляти Україну у Сочі. На сьогоднішній день в активі наших представників шорт-треку лише одна ліцензія на країну.

Склад збірної України, яка виступатиме в Дрездені:

чоловіки – Євген Гутеньов, Валентин Даниловський, Олексій Кошеленко, Дмитро Полтавець, Сергій Оліфіренко;

жінки – Софія Власова, Олена Корінчук, Діана Михальчук, Марія Долгополова.

Нагадаємо, один з найвідоміших колишніх вітчизняних майстрів шорт-треку Володимир Григор’єв, котрий представляв Україну на зимових Олімпіадах 2002-го і 2006-го років, а в Турині навіть був прапороносцем національної олімпійської збірної, нині виступає за Росію.

Довідково: Шорт-трек – вид швидкісного бігу на ковзанах, де спортсменам необхідно максимально швидко подолати змагальну дистанцію овальною льодовою доріжкою довжиною 111,12 м. У програмі олімпійських змагань – з 1992 року. Нагороди розігруються на дистанціях: біг на 500, 1000 і 1500 метрів (серед чоловіків і жінок), естафетна гонка на 3000 м (жінки ) і 5000 м (чоловіки). Всього розігрується 8 комплектів медалей. У шорт-треку спортсмени змагаються за системою «на вибування». Час не є вирішальним фактором для перемоги.

Джерело: unn.com.ua