У Gmail тепер можна писати листи, не знаючи електронної адреси одержувача

10 Січня 2014 16:16
www.gazeta.lviv.ua

www.gazeta.lviv.ua

У Gmail дозволили писати листи, не знаючи електронної адреси одержувача Компанія Google дозволила користувачам свого поштового сервісу Gmail відправляти листи людям, не знаючи їхніх електронних адрес. Як повідомляється, у цьому випадку інформація про поштову адресу буде запозичатися з соцмережі Google+.

Для того, щоб відправити лист, відправнику потрібно буде лише ввести в полі “Одержувач” ім’я людини. Якщо ця людина зареєстрована у Google+, то листа вона отримає. Проте, сама електронна адреса у цьому випадку усе ж залишиться невідомою для відправника. Її “розсекретять” лише в тому випадку, якщо людина відповість на листа. Для тих користувачів Google+, які не хочуть, щоб їм слали листи люди, які не знають їхньої адреси, можна встановити відповідні настройки в розділі “Налаштування” в Gmail, у підрозділі “Відправляти листи через Google+”.

Так, можна дозволити відправляти листи всім людям, тільки друзям і друзям друзів, тільки друзям і нікому. Зараз в усіх встановлено перший варіант. Таким чином, для відправки листа через Gmail на незнайому адресу необхідно, щоб були дотримані три умови: потрібно знати ім’я адресата, адресат повинен бути зареєстрований в Google+, і адресат повинен дозволити надсилання листів через соцмережу на свій ящик. Як повідомлялося раніше, Google аналізує листування юзерів в Gmail і стверджує, що має право на це.

Джерело: ТСН