У кінотеатрі «Старт» рятувальники провели для дітей урок з основ безпеки життєдіяльності

29 Січня 2014 10:24
www.blitz.if.ua

www.blitz.if.ua

28 січня у кінотеатрі «Старт», який знаходиться в Дніпровському районі по вул. Серафімовича, 7-А рятувальники провели для дітей молодших класів урок з основ безпеки життєдіяльності, повідомляє ГУ ДСНС України у м. Києві.

Основна мета такого відкритого уроку – розповісти дітям про правила пожежної безпеки та правила безпеки життя, про існуючі загрози, причини виникнення пожеж і про те, як їм запобігти. Перед працівниками пожежно-рятувальної служби стоїть чітке завдання – навчити підростаюче покоління культурі безпечного життя, аби зменшити випадки дитячого травматизму та випадки надзвичайних ситуацій за участю дітей.

На уроці безпеки дітей познайомили з роботою пожежно-рятувальної служби, її завданнями та напрямками роботи. Діти мали можливість згадати основні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Рятувальники продемонстрували вибухонебезпечні предмети, які і до сьогодні можна знайти в землі ще з часів Великої Вітчизняної війни. Розповіли про їх небезпеку та як потрібно діяти у разі, коли хтось натрапив на таку знахідку.

Юним глядачам рятувальники продемонстрували бойовий одяг, гідрокостюм в якому рятують людей на воді. Також наглядно показали як правильно одягнути протигаз та як користуватися вогнегасником.

Закріпити отримані знання допомогли цікаві та активні конкурси. Діти із великим задоволенням одягали на швидкість бойовий одяг пожежного та протигази. Переможці і учасники конкурсів отримали призи.

150 маленьких відвідувачів уроку безпеки дуже уважно слухали поради мужніх рятувальників. Було приємно спостерігати, як намагається дітвора бути схожими на людей у формі.

Начальник ГУ ДСНС України у м. Києві Андрій Куценко зазначив: – «Великий відсоток поданої у такій ігровій та цікавій формі інформації залишається у пам’яті діток і, можна бути певними, що ці знання в потрібну мить завжди стануть у нагоді».

Джерело: eveningkiev.com