У Києві нагородили українських футболістів, які забили понад 100 голів

18 Січня 2014 09:28
Фото: Євген Савчук

Фото: Євген Савчук

17 січня на “Олімпійському” відбулася церемонія нагородження премією “Голеадор” українських футболістів, які забили 100 і більше голів у складі своїх клубів і збірної країни. Всі вони входять до символічного клубу Олега Блохіна, який першим подолав дану позначку, пише Gazeta.ua.

“Чимало футболістів виступали на кордоні часів – починали в СРСР, а продовжували і закінчували вже в незалежній Україні. І при підрахунку голів ми враховували м’ячі, забиті не тільки в епоху незалежності, але і в чемпіонаті, Кубку СРСР, а також у складі збірної Радянського союзу”, – сказав автор ідеї і ведучий статистики, журналіст Віктор Хохлюк. Він зазначив, що винятком є Максим Шацьких, який, незважаючи на статус легіонера, вже майже 15 років виступає в Україні. По його кандидатурі було проведено референдум, за результатами якого більшість уболівальників виступила за вступ Максима до клубу Блохіна. При цьому враховувалися тільки голи, забиті у складі українських команд.

Четверо номінантів – Олександр Пономарьов, Віктор Колотов, Віталій Старухін і Микола Кудрицький – удостоєні нагород посмертно. Їх пам’ять присутні вшанували хвилиною мовчання.

Не обійшлося і без музичних пауз. Їх заповнили брати Борисенки і група “Скай”.