У Києві Народне віче переросло у протистояння мітингувальників і правоохоронців

20 Січня 2014 07:39

Восьме Народне віче в Києві перетворилося в похід до Верховної Ради, дорогою до якої почалися сутички активістів з правоохоронними органами, повідомляє УНІАН.

Після завершення віче кілька тисяч мітингувіальників вирушило з Європейської площі вулицею Грушевського до будівлі Верховної Ради України з метою розпочати пікет на знак протесту проти прийнятих 16 січня законів.
“Готуйтеся до того, що нам доведеться стояти довго, не один день, поки Верховна

Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Рада не збереться і не скасує ці закони. Запасайтеся паливом і всім іншим, що необхідно”, – оголосили по гучномовцю.

Проте мітингувальники натикнулися на кордон з бійці внутрішніх військ МВС України. Після цього почалися сутички.
Радикально налаштовані молодики розбили вікна і підпалили міліцейський автобус, припаркований біля входу на стадіон «Динамо». Потім правоохоронці застосували сльозогінний газ і світлошумові гранати, а мітингувальники почали закидати їх бруківкою.

Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

За ніч на 20 січня міліція і спецпризначенці застосовували не лише газ, світлошумові гранати та водомети. У хід пішли гумові кули.
Як повідомляє “Українська правда”, працівники міліції роздягли, обстріляли гумовими кулями та побили двох молодих чоловіків, які працювали будівельниками і відпочивали в одному з будинків на вулиці Грушевського. А потім пустили їх голих бігти до барикад мітингувальників. при цьому стріляючи їм у спину. Про це повідомили самі постраждалі.

На ранок 20 січня є вже десятки постраждалих та затриманих міліцією з боку мітингувальників. З боку міліції постраждалі також є.