У Києві Різдво святкуватимуть по-особливому

6 Січня 2014 19:08
 http://ct.lviv.ua/uk/calendar/#.UsqH_uWPDMg


http://ct.lviv.ua/uk/calendar/#.UsqH_uWPDMg

Цього року в Києві Різдво Христове по-особливому святкуватимуть на Майдані Незалежності.

6 січня на центральній площі країни зберуться тисячі украї нців, щобвідзначити свято, як одна родина.

На святі буде представлено 12 традиційних різдвяних страв українців. Основою меню стане кутя, що готуватиметься у двох варіантах – за рецептами Західної та Центральної України. Планується приготувати близько 20 тисяч порцій.

Також, планується виступ священиків усіх релігійних конфесій 6 січня.

Вже наступний день, 7 січня обіцяє бути максимально музично насиченим.

З 12:00 на сцені Євромайдану почнуться виступи народних та академічних колективів з усієї України, які віншуватимуть на щастя, на долю, колядуватимуть та показуватимуть вертепи.

О 14:00 – цілу годину на ключових станціях метро (поки, на яких саме не розголошується) виступатимуть народні умільці та вітатимуть киян і гостей міста з народженням Божого сина.

О 15:00 – з Михайлівської площі однією великою, заквітчаною українськими хустками та різдвяними зірками, ходою, вперше в Києві, відбудеться парад різдвяних колективів, які продемонструють всю красу українських народних традицій. Хода закінчиться на Майдані Незалежності, де продовжиться святкування Різдва Христового аж до ночі.

Для всіх бажаючих придбати собі цікаві та корисні подарунки, у столиці працюватимуть до 20 січня три великі новорічно-різдвяні ярмарки: біля Національної опери, на Контрактовій площі та під аркою Дружби народів.

Ярмарки працюють щодня з 11:00 до 22:00.

Джерело: “Сіль”