У Київ “через негоду” не пускатимуть вантажівки

21 Січня 2014 12:59
fakty.ictv.ua

fakty.ictv.ua

Столична влада, у разі складної дорожньої ситуації, зупинятиме великовагові автомобілі на під’їздах до Києва.

Про це повідомив заступник голови КМДА Михайло Костюк, повідомляє прес-служба КМДА.

“Ми маємо інформацію про можливий початок снігопаду, тож уже зараз ми дещо обмежуємо в’їзд до Києва”, – сказав він.

За словами Костюка, “уночі поблизу патрулів ДАІ стоятиме працівник, який допомагатиме водіям вантажівок у разі необхідності організації супроводу в місто. Наприклад, якщо це терміновий вантаж або вантаж, який швидко псується”.

Усіх інших водіїв вантажівок будуть “просити почекати поки буде організовано належний дорожній трафік”, зазначив чиновник.

“Минулий рік показав, що 50% невдач – наслідок неналежної організації роботи з вантажівками, які не давали можливості розчищати дороги”, – каже Костюк.

Він додав, що в разі оголошення надзвичайної ситуації, пов’язаної з погодними умовами, запроваджуватиметься практика паркувань з лівого чи правого боку вулиці, залежно від того, парне чи непарне число на календарі.

Зокрема, така практика діятиме на 8 центральних вулицях столиці, а саме: на вул. Пушкінській, Терещенківській, Б. Хмельницького від вул. Коцюбинської до Володимирської, на Басейній (від вул. Шовковичної до Круглоуніверситетської), Прорізній (від вул. Володимирської до Пушкінської), а також на вул. Софіївській, Малій Житомирській та на бульв. Шевченка.

Костюк також зауважив, що необхідні знаки вже встановлено, зараз вони в чохлах, які у разі необхідності оперативно знімуть.

Заступник голови КМДА також закликав киян бути свідомими й не лишати свої автомобілі на проїжджих частинах, аби не заважати дорожнім службам розчищати дороги.

Джерело: tyzhden.ua