У Київ на Водохреща прийде справжній мороз

18 Січня 2014 17:44
vk.com

vk.com

Український Гідрометеоцентр обіцяє на Водохреща вдень до 7 градусів морозу і ясну погоду.

Тож бажаючі долучитися до святкування одного з найбільших релігійних свят – Хрещення Господнього зможуть прийти на освячення води до різних конфесій.

Цього дня воду у Дніпрі почнуть освячувати з 12.00.

О 12 годині митрополит УПЦ Московського патріархату Володимир опустить срібний хрест у воду біля Свято-Покровського собору.

О 14.00 у Гідропарку  біля каплиці Хрещення Господнього святитиме воду патріарх Київський і всія Русі-України Філарет. Тут також проходитимуть народні гуляння та ярмарок.

Освячуватимуть воду і біля Патріаршого собору Української греко-католицької церкви (район станції метро “Лівобережна”, вул. Микільсько-Слобідська, 5).

Ще одним місцем святкування Водохреща у столиці вже традиційно став Козацький хутір “Мамаєва слобода” (вул. Михайла Донця, 2).
Тут освячення води на озері біля Ставропігійної козацької церкви “Покрова Пресвятої Богородиці” відбудеться 0 12 годині, потім можна буде пірнути в освячену воду і взяти участь у спалення на вогнищі дідухів, обряді “Водіння кози” та символічному “вигнання Куті” за участі фольклорних колективів.

О 12 годині відбудеться освячення води в озері Тельбін біля церкви Різдва Христового на Березняках. Після охочі зможуть пірнути в освячену воду.

Також о 12 годині святитимуть воду у Голосіївськму парку в Свято-Покровському Голосіївському монастирі. Крім того, святити воду будуть у Парку Феофанія, вул. Академіка Лебєдєва, 32.