У музичній школі Святошина відбулось свято Соборності

23 Січня 2014 18:22
www.pravda.lutsk.ua

www.pravda.lutsk.ua

Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які віддаляючись, не втратили своєї значущості та актуальності, потребуючи осмислення сконцентрованого в них історичного досвіду боротьби українства за свободу, незалежність, державність. До таких подій належить 22 січня 1919 року – день ухвали Акту української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватись в історію України величним національним святом – Днем Соборності.

Саме 22 січня 2014 року учні та викладачі Київської дитячої музичної школи №23 управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації (директор Анікєєнко Алла Ігорівна) відзначили літературно-музичною композицією «День Соборності України.»

У святково вбраній концертній залі школи звучало невмируще слово українських поетів: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Павла Тичини, Володимира Сосюри. Музичні твори вплітались в канву цього мистецького заходу та доносили до слухачів перлини української музичної культури. Звучали народні пісні, думи, твори українських композиторів-класиків – Дмитра Бортнянського, Миколи Лисенка; солоспіви, як класиків українського відродження – Кирила Стеценка, Якова Степового, так і більш сучасних композиторів – Анатолія Кос-Анатольського, Григорія Майбороди і наших сучасників Богдани Фільц, Світлани Острової.

Святковий захід було спрямовано на донесення шанобливого ставлення до традицій та звичаїв свого народу, до збереження багатовікової культурної скарбниці роду українського, на благо розвитку української нації та активної громадської позиції в світовій спільноті. У вщент заповненій концертній залі школи були і постійні слухачі, а це- батьки, учні і викладачі школи та наші гості – учні загальноосвітньої школи №205. Гучними оплесками супроводжувався кожен виступ, а професійне ведення концертної програми викладачем Тетяною Булгаковою додало святу яскравих емоційних барв.

Джерело: eveningkiev.com