У столичному “Українському домі” зірвані пломби на музейних сховищах.

26 Січня 2014 09:41
ru.tsn.ua

ru.tsn.ua

Після того як Український дім у центрі Києва покинули правоохоронці, першими на поверхи будівлі, де зберігаються фонди Музею історії Києва, прийшли музейники. Вони виявили, що музейні сховища були розкриті, повідомляє телеканал “24”.

Про це розповів голова правління Українського центру розвитку музейної справи Владислав Піоро.

“Вони зафіксували, що на дверях фондових приміщень були зірвані пломби, також пломби були зірвані на ряді ящиків. І лише після звіряння наявності, що забере у музейників багато часу, можна буде сказати, чи зникло щось з музейних експонатів”, — прокоментував Піоро.

Окрім того, “5 канал” повідомляє, що правоохоронці залишили після себе безлад, судячи з якого міліціонери перебували в “Українському домі” доволі довго. Про це може свідчити і той факт, що майже півтора місяця музейники “не могли спокійно проходити на своє робоче місце”.

Нагадаємо, вчора близько 18-ї години з’явилася інформація, що дві сотні працівників внутрішніх військ зайняли будівлю Українського дому в Києві.

Згодом кілька сотень демонстрантів намагалися прорватися до будівлі. Вони побили вікна Українського дому і кидали всередину “коктейлі Молотова”, піротехніку та інші підручні засоби. Правоохоронці, заблоковані у будівлі, використали сльозогінний газ і поливали атакуючих водою з брандспойтів.

Близько 1-ї години протестувальники припинили штурмувати будівлю “Українського дому”, де перебували бійці внутрішніх військ та “Беркуту”. Активісти створили живий коридор.

Близько 3 години приміщення Українського дому покинули близько 200 правоохоронців, раніше заблокованих у будівлі.