У столичних лісах триває годівля тварин

27 Січня 2014 19:00
www.huntingukraine.com

www.huntingukraine.com

У столичних лісопаркових господарствах лісники та працівники лісової охорони формують годівниці для диких тварин. Такі біотехнічні заходи заплановані виробничою програмою підприємств, що передбачає підгодівлю тварин (об’ємними, мінеральними чи грубими кормами) або формування ремізів (облаштування ділянок з підвищеною рослинністю для збільшення популяції).

Наприклад, у літній період для лісових тварин було заготовлено фахівцями лісопаркових господарств понад 2 тонни сіна та близько 1000 одиниць кормових віників. Також закуплено солонці для мінеральної підгодівлі лосів та косуль. Для птахів встановили годівниці, хоча у буферних зонах плиски та синиці годуються з рук мешканців.

Фахівці підприємства з повагою ставляться до бажань киян долучитись до годівлі диких тварин, але наголошують, що годувати тварин треба у спеціально відведених місцях і підходити диференційовано до підбору корму.

«Варто радитися із лісниками лісопаркових господарств, яких тварин і чим можна годувати. Телефони підприємств кияни можуть знайти на сайті «Київзеленбуду». І в жодному разі не можна залишати корм поблизу автошляхів», – підсумував генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Царенко.

Джерело: eveningkiev.com