У столиці відбувся III Чемпіонат північних собак

23 Січня 2014 16:15
www.nsc-olimpiyskiy.com.ua

www.nsc-olimpiyskiy.com.ua

У Києві відбувся III Чемпіонат північних собак, організатором якого є Всеукраїнська громадська організація “Кінологічний Альянс Україна”.

У рамках фестивалю-чемпіонату на території НСК «Олімпійський» було проведено конкурс на найкрасивішу собаку північної породи, а також виставка собак, де породисті представники собачих змагалися в красі і поставі і хизувалися кращими «Новорічними костюмами».

Також в рамках чемпіонату вперше був заснований конкурс «Дитина і собака», в якому юні господарі змогли продемонструвати свою дружбу з чотирилапим другом і показати, наскільки собака слухняно виконує її команди.

Як розповіла Президент «Кінологічного альянсу України» Ірина Боженко, собаки північних порід здавна вірно служили людям і допомагали виживати їм в суворих природних умовах, і цьому є безліч прикладів, які описані в літературі і екранізовані. Ці собаки добре пристосовані до важкої роботи в умовах сибірської тайги, гірської місцевості і в тундрі, часто вони використовуються, як їздові, або в полюванні. Крім того, вони не злобні, дуже ласкаві й віддані своєму господареві і чудово ладнають з маленькими дітьми.

Перший Чемпіонат північних собак, ініціатором проведення якого виступила Всеукраїнська громадська організація «Кінологічний Альянс України» відбувся в 2011 році, після чого було вирішено проводити його щорічно. Господарів собак – переможців нагороджують дипломами, а їх породистих вихованців медалями та кормом.

Джерело: eveningkiev.com