У столиці відкрилась виставка майстра пейзажного чорно-білого фото

29 Січня 2014 13:28
yakovchuk.blogspot.com

yakovchuk.blogspot.com

Сьогодні, у столичній галереї “Brucie Collections”, що по вулиці Артема 55Б, відкрилася нова виставка фоторобіт. Це вперше українці мають змогу побачити фотополотна одного з найбільш впливових представників сучасного китайського мистецтва, майстра пейзажного чорно-білого фото, Вана Вушенга, інформує gazeta.ua

Ван Вушенг народився 1945-го року в місті Вуху, китайської провінції Аньхой. В університеті він навчався саме під час легендарної культурної революції. Хоча за освітою він фізик, починаючи з 1973-го року він остаточно присвятив себе фотографії. Працював фотокореспондентом в місцевому новинному виданні.

У той же час Вушенгу прийшла ідея проекту, над яким фотограф працює ось уже 40 років і який приніс йому світову славу, – створення неймовірних пейзажів гори Хуаншань, або як її ще називають – Жовтої Гори. Вона вважається однією з найкрасивіших місць в Китаї.

В 2007-му році фотограф повернувся на батьківщину, до цього він мешкав у Токіо. Художні фотороботи можна побачити до 16 березня. Галерея працює кожен день з 11-ої ранку. На думку багатьох арт-критиків, Ван Вушенг створив своїми знімками новий візуальний стиль.

Джерело: eveningkiev.com