У центрі столиці чергує п’ять бригад “швидкої”

22 Січня 2014 15:13
dt.ua

dt.ua

На центральних вулицях Києва у дні протистоянь постійно чергує п’ять бригад швидкої медичної допомоги. Про це на прес-конференції повідомив директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Віталій Мохорєв, передає кореспондент УНН.

“У центрі столиці постійно чергує п’ять бригад швидкої допомоги. Зокрема одна бригада працює поблизу готелю “Дніпро”, ще одна на Європейській площі”, – сказав він.

Зазначимо, з 20 до 21 січня  до медичної служби Майдану та мобільних медичних бригад звернулося 1400 постраждалих від кульових поранень обличчя, осколочних поранень обличчя, ніг та рук, які складають 80% всіх звернень. Про це повідомив координатор медичної служби Майдану Олег Мусій.

Дві львівські лікарні готові приймати постраждалих із Києва. У зв’язку з необхідністю надання кваліфікованої медичної допомоги громадянам, які були травмовані діями бійців спецпідрозділу міліції “Беркут”, голова Львівської обласної ради Петро Колодій звернувся до медичних працівників з проханням долучитися до справи порятунку України, яка з їхнього боку полягає у наданні першої медичної допомоги тим, хто боронить свободу та незалежність України своїми тілами ціною власного здоров’я.

Нагадаємо, від 19 січня між мітингувальниками та працівниками МВС на вулиці Грушевського у столиці вже третій день тривають масові сутички. Причиною цього стала відмова правоохоронців пропустити мітингувальників до будівлі Верховної Ради. Мітингувальники рушили з Євромайдану під будівлю Верховної Ради з вимогою відмінити так звані “диктаторські закони”, прийняті парламентом 16 січня.

Джерело: unn.com.ua