Українська зима буде “нервовою”: потепління з дощами змінюватимуться небезпечними хуртовинами

17 Січня 2014 11:34
www.epochtimes.com.ua

www.epochtimes.com.ua

Кабмін наказав владі на місцях розпочинати роботи з розчищення вулиць заздалегідь.

Гідрометцентр закликає готуватися до справжньої зими, йдеться у сюжеті ТСН.19:30. Заморозків чекають уже за три дні. За ними прийдуть сніг, хуртовина й ожеледиця. Щоправда, як і торік, погода впродовж зими різко змінюватиметься. “Нинішня зима буде характеризуватись нетривалими періодами похолодань, значною кількістю опадів у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу, коливанням температурного режиму, небезпечними явищами, такими як штормові вітри, часом сильні снігопади, хуртовини і ожеледиця на дорогах”, – повідомив голова Гідрометцентру Микола Кульбіда. Саме тому у Кабміні скликали спеціальну селекторну всеукраїнську нараду, де, зокрема, обговорювали і підготовку до хуртовин.

У Кабміні хочуть, щоб не повторився “сніговий апокаліпсис”, як у Києві торік, коли морозні блокади неможливо було розчистити. Як наслідок, урядовці пообіцяли місцевим владам: навіть якщо хтось і не справлятиметься з буревіями – центральна влада всім допоможе.

“У зв’язку з можливістю снігопадів, роботи з розчищення вулиць розпочинати заздалегідь. У разі необхідності уряд надасть додаткову допомогу та перекине додаткову техніку”, – запевнив віце-прем’єр Олександр Вілкул.

Джерело: TCH.ua