Українські музиканти – про Майдан!

25 Січня 2014 11:14

Події останніх трьох днів в Україні не залишають байдужими нікого. Зокрема, не мовчать і публічні люди, до думки яких прислуховуються їхні прихильники, повідомляє ТаблоID.

Одну з найактивніших позицій з самого початку зайняв лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук, який не лише висловлюється у своєму Twitter, але і безпосередньо бере участь у всіх подіях, пов’язаних з Майданом.

sled.net.ua

sled.net.ua

Також активісткою мітингу є співачка Руслана, яка з самого початку робить усе, від неї залежне, аби допомогти українському народу.

vip.tyzhden.ua

vip.tyzhden.ua

Однак не усі селебрітіз виходять на Майдан. Більшість з них діляться думкою у соцмережах. ТаблоID вирішив зібрати кілька думок, як українських, так і російських знаменитостей з приводу останніх кривавих подій в Києві.

“Що б я зробила зараз на місці Януковича? Я б відмовилася від влади і передала її тому, хто може нас уберегти від подальшого кровопролиття. Що б я зробила на місці опозиції? – Не допустити громадянської війни. Народ і так готовий битися. Досить гасел. День тиші. День роздумів над майбутнім країни. З обох боків. По-іншому ніяк”, – написала у своєму Facebook телеведуча Світлана Вольнова.

Подруга і колега Вольнової актриса Ольга Сумська не коментувала ситуацію у своєму Facebook, а мовчки замінила обкладинку на сторінці на зображення ікон.

745307b-sumskaya

Так само від зайвих слів утрималася і гімнастка Лілія Подкопаєва. Натомість вона замінила свій юзерпік на чорний квадрат, а обкладинку – на прапор України. podkopaeva

Останнім записом у Twitter Вакарчука є фраза: “Якщо крісло слизьке від крові – всидіти на ньому нереально”.

Колега Вакарчука, Валерій Харчишин у своєму Twitter висловив співчуття загиблим та назвав силовиків злочинцями.

Ресторатор Маргарита Січкар, як відомо, схильна до філософствування у своєму Facebook. Тож і зараз Рита поділилася думками з приводу війни і миру. Sihkar

“Про мир і війну… Бути захисником, воїном – це чоловіча робота і вона не для хлюпиків і базік. Воїну не страшно віддати життя за Батьківщину, якщо у нього є така Батьківщина, за яку не страшно віддати своє життя. Одне з найгірших лих людства укладено у війні. Прагнення вирішувати проблеми за допомогою кровопролиття негідно розумних істот“, – написала Маргарита.

Співачка Віра Брежнєва у своєму мікроблозі побажала усім мира і добра.

Співачка Ольга Полякова, яка днями повернулася з відпочинку, шокована подіями у столиці.

Анастасія Приходько, яка заявила, що ненавидить президента Януковича, зранку 23-го січня написала у мікроблозі, що плакала від жалю до людей.

Музикант Едуард Приступа, більше відомий як Діля, закликав президента зупинити кровопролиття.

Варто зазначити, що події в Україні зачепили не лише вітчизняних селебрітіз. Дехто з російських зірок так само висловлюються з цього приводу.

От наприклад, телеведуча Анфіса Чехова обурена тим, що відбувається у Києві. Чехова, як відомо, є частою гостею в Україні.

Телеведуча Тіна Канделакі назвала українські події страшними.

Актор Нікіта Джигурда підтримує український народ віршами. Він написав, що, на жаль, Віталій Кличко не покликав його на допомогу: “Зі мною можна було б мирно і глибоко розрулити те, що, на жаль, вийшло з-під контролю”

Повертаючись до українців, варто згадати активну учасницю Майдану, стиліста і дизайнерку Ольгу Навроцьку. Вона не лише активно коментує події у своєму Facebook, але й з самого початку ходить на Майдан разом зі своїм бойфрендом, лідером гурту “ТНМК” Олегом Михайлютою. Navrocka

Так зараз виглядає сторінка Навроцької у Facebook
Зазвичай аполітичний кліпмейкер Алан Бадоєв теж поділився думками з приводу останніх подій у країні.

“Я дуже далекий від політики і завжди прагнув мовчати про те, чого не розумію… Але це я зрозуміти можу. Я точно розумію, що люди вбили, люди, які готові виконувати накази Виродка – Виродки. Люди, які вибивають очі за Сміливість і Правду – вічно будуть Рабами. Все пройде, як би складно не довелося, виродки відступлять і настане наступний день … Я точно знаю, що ті, хто не покладе зброю і не припинить стріляти – не зможе жити в країні Вільних Людей. Адже сьогодні вбили Сина звичайної Української Мами… заради кого?” – написав Бадоєв в Instagram.

Екс-дружина колишнього регіонала Василя Горбаля, Галліна активно постить на сторінці у Facebook замітки про смерть Майдану, допомагає одягом та цигарками солдатам і відкрито розхвалює телеканал “Інтер” за “об’єктивні” новини.

 

Співачка Ганна Седокова у своєму Instagram написала, що молиться за Україну.

“Я молюся за свою улюблену УКРАЇНУ. За те, щоб зупинилося це божевілля. Щоб зупинилися безумці. Я молюся і прошу дати сили тим, у кого вони закінчуються і віру тим, хто вважає, що він безсмертний. Тому що це не так. Земля кругла. І все повертається. Зло. Але найголовніше ДОБРО і ЛЮБОВ”, – написала Аня.

Кума Юлії Тимошенко, Наталія Ветвицька з самого початку Євромайдану активно стежить за подіями. У своєму Facebook любителька червоних суконь ділиться власними враженнями.

“Судячи з усього, що відбувається, як би політики не домовилися, людей вже не зупинити… І це не громадянська війна, а партизанська, люди не пробачать політикам знущань, обману і грабежу… Вже дуже наболіло і накипіло, колись це повинно було трапиться… “, – написала Ветвицька.