Український хокеїст у топ-40 рейтингу найкращих європейських юніорів

16 Січня 2014 16:59
sportclub-isd.com

sportclub-isd.com

Віталія Ляльку відзначено в європейському скаутському рейтингу НХЛ, що дає йому шанси спробувати свої сили в одній з юніорських ліг Північної Америки.

Центральне скаутське бюро НХЛ напередодні літнього драфта-2014 опублікувало рейтинг 130 найталановитіших європейських гравців 1995-1996 років народження, серед яких опинився український форвард Віталій Лялька.

Колишній гравець броварського “Білого Барса”, Віталій Лялька, який виступає у складі “Молодої Гвардії” з КХЛівської молодіжної ліги МХЛ, став першим представником українського хокею в рейтингах НХЛ за останні п’ять сезонів. Українець розмістився на 34-й позиції.

Втім, потрапляння до рейтингу не гарантує участі у драфті НХЛ саме цього року.

У нинішньому сезоні 17-річний хокеїст у своєму клубі набрав 13 (7+6) очок у 35 матчах. Також на його рахунку 3 (2+1) очки у п’яти іграх молодіжного чемпіонату світу у дивізіоні 1В. Зазначимо, що у квітні Лялька швидше за все буде допомагати на світовому форумі і юніорській команді України (до 18 років).

Рейтинг скаутського бюро НХЛ складають протягом сезону у чотирьох розділах – польові гравці з Північної Америки, Європи, а також північноамериканські та європейські воротарі. Хокеїсти зі Старого Світу оцінюються за допомогою одного з агентських бюро у Фінляндії.

Зазначимо, що остаточний рейтинг буде складено у квітні 2014 після того, як більшість європейських чемпіонатів добігатимуть кінця

Джерело: ZN.UA.