Український серіал номінували на найбільшу голлівудську премію спецефектів

16 Січня 2014 11:57
film.ua

film.ua

Фільм Віталія Воробйова “Метелики” увійшов до шорт-листу найбільшої голлівудської премії в області візуальних ефектів – VES Awards.

Суперниками української роботи будуть всесвітньо відомі серіали “Гра престолів” (Game of Thrones), “Щ.И.Т.” (Agents of S.H.I.E.L.D.), “Майже людина” (Майже Людський), “Зоряний крейсер Галактика” (Battlestar Galactica), “Пекло на колесах” (Hell On Wheels).

Єдиний представник країн СНД – міні-серіал “Метелики” – потрапив відразу у дві номінації: “Видатні візуальні спецефекти у телевізійній програмі” (Outstanding Visual Effects in a Broadcast Program) і “Створення видатної локації для реклами або телевізійної програми” (Outstanding Created Environment in a Commercial or Broadcast Program).

У “Метеликах” на тлі однієї з наймасштабніших техногенних катастроф XX століття – Чорнобильської аварії, розгортається історія кохання випускниці старших класів Алі і солдата строкової служби Паші. Їм судилося зустрітися в кінці квітня 1986 року в місті Прип’ять. Немов метелики, які прагнуть до вогню, вони летіли на зустріч своїм почуттям, не помічаючи нічого навколо.

В суворій відповідності з архівними документами фахівцями в області комп’ютерної графіки у фільмі були відтворені міста Прип’ять і Чорнобиль, атомна станція і прилеглі території, фатальний вибух, рятувальні та ліквідаційні роботи, які проходили на території станції. Всі візуальні ефекти до фільму “Метелики” створювала компанія РOSTMODERN, а виробництвом міні-серіалу займався FILM.UA.

Прем’єра фільму “Метелики” в Україні відбулася на телеканалі “Інтер”. У Росії серіал покажуть в цьому році на “Першому каналі”.

Дванадцята щорічна премія Всесвітнього товариства візуальних ефектів – VES Awards – як завжди пройде на початку лютого в столиці світового кіно – Лос-Анджелесі в готелі The Beverly Hilton Hotel.
Джерело: <a href=”http://gazeta.ua/articles/culture/_ukrajinskij-serial-nominuvali-na-najbilshu-gollivudsku-premiyu-specefektiv/536529″>Gazeta.ua</a>

Джерело: Газета.ua