Українці дізнаються про тариф на тепло до 25 січня

20 Січня 2014 14:29
dozor.kharkov.ua

dozor.kharkov.ua

Через зниження по ставкової ціни на російський газ для України, тарифи на теплову енергію для споживачів мають бути знижені на 22-25%, а їх коригування повинно відбутися до 25 січня. Про це УНН повідомляє з посиланням на “Урядовий кур’єр”.

Згідно з розрахунками Нацкомунпослуг, в середньому зниження тарифів становило: для бюджетних організацій — на 22%; для бізнесу — на 12%.

Посилаючись на слова віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула, повідомляють, що скориговані тарифи будуть до 25 січня поточного року.

“До 25 січня мають бути скориговані тарифи на теплову енергію, централізоване опалення та постачання гарячої води для підприємств, яким встановлює ці тарифи місцева влада. Для цього підприємствам необхідно отримати висновки Держцінінспекції”, — зазначив О.Вілкул.

Як відомо, від 2014-го року “Газпром” продаватиме газ в Україну по 268,5 дол. за 1000 кубометрів – відповідне доповнення до “Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2009-2019 рік” було підписано 17 грудня в присутності президентів України та РФ у Москві.

Зазначимо також, що на початку цього року Кабмін порекомендував зменшити ціну газу для промисловості до 3,1 тис. грн за 1 тис. куб.м на І квартал

Джерело: unn.com.ua