Українці ліниві інтелектуально – Вакарчук

15 Січня 2014 11:35
sled.net.ua

sled.net.ua

За свої свободи, права, комфорт, як душевний і матеріальний, потрібно боротися. Не думаю, що є успішні суспільства, в яких люди опустили руки і нічого не роблять. Про це співак Святослав Вакарчук розповів 14 січня на нагородженні премії ім. Василя Стуса. Цьогоріч її лауреатами стали Святослав Вакарчук, Руслана Лижичко та Олександр Положинський.

“Завжди люди виховувалися на героїчних вчинках. У радянські часи говорили про солдатів, які кидались на амбразури. Поза радянським світом, існувала релігійна пошана мучеників і святих, – каже зі сцени Вакарчук. – Інколи думаю, такі правильні речі говорять нам у дитинстві, чому так мало серед нас героїв виростає. Серед українців дуже мало таких, які би змогли поступити так, як Василь Стус і Євген Сверстюк.”

На думку співака, це основна проблема українців.

“Українська нація хоча є дуже працьовитою руками, але є лінивими інтелектуально. Ліниві народи завжди створюють прекрасні умови для зародження авторитаризму і корупції. У лінивої інтелектуально людини є такий принцип: нічого я, маленька людина, не можу зробити. З таким принципом ми живемо сотні років. Цього треба позбавлятися,” – додає Святослав Вакарчук.

Ольга БОГАЧЕВСЬКА

 

Джерело: Газета.ua