Уряд Азарова вже претендує на звання ворога свободи слова №1 у світі

28 Січня 2014 10:09
www.bukinfo.com.ua

www.bukinfo.com.ua

Уряд Азарова не лише може отримати «почесне» звання «Ворог преси в Україні», а вже претендує на звання «Ворог свободи слова у світі.

Так відреагував голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко на те, що Уряд розробив проект Постанови, що регулює процес розгляду питання про обмеження доступу до Інтернет-ресурсів.

«Однозначно, ця ініціатива спрямована проти свободи слова. Більше того, вона – антиконституційна, оскільки це – предмет регулювання виключно Верховної Ради, а не Постанови Кабміну. За змістом вона є черговою в контексті «поліцейських» законів, ухвалених 16 січня, які ми вимагаємо скасувати. Тому, на жаль, очевидно, що ідеологічне поліцейське думання Уряду Азарова не змінилося. А це, в свою чергу, ще раз підтверджує, що сьогодні вкрай необхідна відставка Уряду і зміна ідеології діяльності Кабінету Міністрів», – зазначив Микола Томенко.

Він звернув увагу на те, що, за цією Постановою Кабміну Азарова ініціювати питання про блокування сайтів зможе будь-яка фізична або юридична особа, направивши експертам письмову заяву. А склад експертної комісії формуватиметься Службою безпеки України, Міністерством внутрішніх справ, Нацкомісією з фондового ринку і Держфінмоніторингом. «Навіть не додумалися в цій Постанові до складу експертів залучити представника Національної спілки журналістів, Держкомтелерадіо тощо. Але за будь-яких обставин, очевидно, що така ініціатива є абсурдною», – підкреслив М. Томенко.

Він звернувся до медіаспільноти із закликом спільними зусиллями почати активну роботу, щоб не допустити ухвалення цієї Постанови КМУ, яка продовжує тотальний наступ на свободу слова в Україні.

Джерело: Рідний Київ