Вірогідність дострокових президентських виборів існує, але вона мінімальна – Томенко

9 Січня 2014 12:00

8-01-2014

Спілкуючись з мітингувальниками під час нічного чергування на Євромайдані народний депутат наголосив, що був і залишається прихильником реалістичного підходу до того, як повинна діяти опозиція за сьогоднішніх обставин.

«Я не був і не буду політичним казкарем, як багато моїх колег, які говорять, що Віктора Януковича можна перемогти вже у першому турі президентських виборів”, наголосив Томенко.  

“Інші говорять про те, що «ми всі будемо балотуватися у президенти, а у другому турі разом переможемо Януковича». Насправді всі ці висловлювання – або з категорії політичних казок, або з категорії мислення того, що Україна є супердемократичною країною. На жаль, у нас не працюють політичні казки і не діють демократичні схеми, оскільки ми живемо в авторитарній, корумпованій державі», – зазначив Микола Томенко.

«А реальність полягає у тому, що на сьогодні вірогідність дострокових президентських виборів існує, але вона мінімальна. Тому треба прагнути дострокових президентських виборів, але готуватися до планових виборів у 2015 році.

По-друге, можна вірити в те, що Віктор Янукович втратив своїх прихильників, але реальність така, що нинішні акції протесту змобілізували його електорат на Південно-Східній Україні. Виходячи з цих двох обставин, запорукою успіху опозиції на президентсьих виборах (дострокових чи планових) є висунення єдиного кандидата у Президенти і підготовка під цього кандидата єдиної стратегії розвитку України, програми дій та команди”, вважає політик.

«Майдан може працювати на майбутнє України, але не буде працювати на партійні інтереси чи особисті амбіції керівників партій, що за будь-яких умов хочуть бути кандидатами у Президенти», – зазначив Микола Томенко.