Влада перетворює День соборності і свободи на День несвободи та можливого розколу держави – Томенко

22 Січня 2014 10:37
dt.ua

dt.ua

«Сумно, що в День соборності та свободи України, незважаючи на протести абсолютної більшості суспільства та міжнародної спільноти, влада таки ввела в дію низку так званих «поліцейських» законів,  що наносять шкоду базовим цінностям демократії, свободи думки, волевиявлення, мирних протестів тощо», – зазначив народний депутат Микола Томенко, коментуючи нинішню ситуацію.

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації також наголосив, що не знає жодної медіаорганізації як в Україні, так і за кордоном, яка би позитивно оцінила владні новації, що ліквідовують свободу слова в Україні.

«Незважаючи на гасла єдності та соборності, політика нинішньої влади спрямована на протистояння регіонів України, а відмова від поступок більшості українського суспільства, фактично, підіграє програмам радикальних політичних угрупувань інших держав стосовно можливого розколу України. Тож такі дії влади поставили Україну на межу громадянської війни», – зауважив Микола Томенко.

«Сьогодні, коли влада могла би продемонструвати, що вона прагне зберегти демократичну, соборну та єдину Україну, вона обрала шлях боротьби за збереження себе будь-якою ціною», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: Рідний Київ