Виборів мера Києва та нового складу Київради до 2015 року не буде?

17 Січня 2014 14:29
newsradio.com.ua

newsradio.com.ua

Проводити вибори міського голови Києва чи призначати нового очільника Київської міської державної адіміністрації не має потреби, оскільки у міста і так є керівники.

Про це повідомив перший заступник фракції Партії Регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов, пише УНН.

“У Києві зараз є виконуючий обов’язки голови КМДА Анатолій Голубченко, заступник міського голови Галина Герега. У 2015 році будуть нові вибори”, – заявив депутат.

 

Він повідомив, що влада та Партія регіонів, поки що не розглядали іншого кандидата на посаду голови КМДА. (А. Голубченко очолює київський осердок Партії регіонів – ред.) і не визначилась з кандидатом у мери Києва, оскільки ще зарано – Президентські вибори відбудуться весною 2015 року, а міського голови після – восени.

Також Чечетов зазначив, що законопроект опозиції, який вони зареєстрували перед Новим роком, щодо проведення виборів мера Києва 23 лютого “нісенітниця”.

Крім того, політик зазначив, що Київ гарно фінансується, однак не знає, яка саме сума потрібна для міського бюджету на 2014 рік.
“Суму я не можу сказати, але можу сказати, що Київ один з самих багатих міст в Україні. Як Москва в Росії, так і у нас Київ. Наведу приклад, якщо заробітна плата в країні от 400 дол, то в Києві середня – 600 дол. Тому сказати, що Київ погано фінансується, ну це вже просто… Треба вміти гроші рахувати”, – вважає політик.

На запитання, чи не планується в Верховній раді прийняти постанову про повернення 50% податку з прибутку фізичних осіб, Чечетов зазначив, що грошей завжди не вистачає, і тому треба вміти їми розпоряджатись.