Закон про скасування “законів 16 січня” відправлено на підпис президенту

30 Січня 2014 11:06
ua.112.ua

ua.112.ua

Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак підписав закон № 4007-у “Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України”, що скасовує низку законів, що були прийняті ВР 16 січня, повідомляє УНН з посиланням на інформацію, оприлюднену на сайті ВР.

Наразі закон повинен підписати Президент України Віктор Янукович.

Нагадаємо, 28 січня 2014 року народні депутати України прийняли закон № 4007-у, що скасовує ряд законів, прийнятих в ході голосування руками 16 січня 2014 року. За відповідне рішення проголосував 361 народний депутат.

Авторами документу виступили нардепи Ю.Мірошниченко, П.Петренко, О.Махніцький та В.Ковальчук.

Як відомо, після відміни “законів 16 січня” позавчора в засіданні Ради було проголошено перерву, і вона мало би продовжитись із ухвалення закону про амністію затриманих активістів. Переговори між владою та опозицією щодо полежень закону про амністію продовжувались вчора цілий день і зрештою Рада прийняла за основу і в цілому законопроект Ю.Мірошніченка про амністію.

Так, за нормами нового закону мітингувальники мають звільнити всі раніше захоплені адмінбудівлі та звільнити проїжджі частини міст, де відбуваються акції протесту.